poniedziałek, 11 marca, 2024

Piersi z kurczaka na parze w sosie brzoskwiniowym

Kategoria: Drób
Czas przyrządzania: 30 min
Poziom trudności: ŁATWY
Ilość porcji: 4
Koszt potrawy: do 10 zł / porcja
Składniki:

  • piersi z kurczaka 4 szt.
  • przyprawa do kurczaka lub Vegeta
  • olej
  • SOS
  • brzoskwinie w puszce 350 g
  • musztarda 2-3 łyżki
  • masło 2 łyżki

Sposób przygotowania potrawy:

Piersi maga być w całości lub krojone w grubsze paski, przyprawić je dowolna przyprawa. Dodać troszkę oleju, wymieszać i odstawić na godzinkę. Następnie piersi z kurczaka gotujemy na parze przez około 20 minut. Podawać z ryżem i sosem.

Sposób przygotowania sosu:

Masło rozpuścić w garneczku, dodać musztardę i około 300 g. brzoskwini (można je zmiksować lub drobniutko pokroić),podgotować 10 min. na wolniutkim ogniu często mieszając,

Zobacz więcej na parze:

Na Parze.pl