Parowar to urządzenie przeznaczone do gotowania na parze. Na jego zakup decydują się osoby, które wiedzą, jak ważne jest zdrowe odżywianie. Dzięki gotowaniu na parze można także zgubić zbędne kilogramy. Zastanawiasz się co można przyrządzić w tego typu urządzeniu? Myślisz, że nadaje się on wyłącznie do gotowania warzyw? To nie prawda. Poniżej zaprezentuję Ci kilka sposobów na dania z parowaru. 

Parowar – co można w nim gotować?

1. warzywa – najczęściej w parowarze przyrządzamy własnie warzywa! i słusznie. Smakują o niebo lepiej niż gotowane. Brokuł, kalafior, marchewka… cokolwiek chcesz!

2. ziemniaki – najczęściej gotujemy je w wodzie. Warto spróbować smaku ziemniaków z parowaru. Są zdecydowanie lepsze, a czas przyrządzania krótszy.

3. mięso – szczególnie smacznie wychodzi pierś z kurczaka. Obtoczona w ulubionych przyprawach i ziołach stanowi świetną alternatywę dla tłustych, smażonych na oleju mięs.

4. jajka – kto by pomyślał, że ugotują się także na parze? Wychodzą bardzo dobrze, jedynie czas gotowania jest trochę dłuższy

5. ryby – doskonały smak i aromat. Dla wielbicieli ryb parowar nada się doskonale

6. pulpety – wszyscy wiemy jak je zrobić.Warto zatem spróbować wersji z parowaru. Jest bardzo dobra!