Informacje:Kategoria: Przystawki
Czas przyrządzania: 45 min
Poziom trudności: ŁATWY
Ilość porcji: 4
Koszt potrawy: do 20 zł / porcja

Składniki:

  • pierś z kurczaka 20 dag
  • marchewka 1 szt
  • brokuł (różyczki) 5 szt
  • papryka zielona 1 szt
  • papryka żółta 1 szt
  • fasolka szparagowa lub groszek cukrowy 1 szklanka
  • ulubione zioła np. majeranek, oregano, tymianek 1 szczytpa
  • sól, pieprz 1 szczypta
Sposób przygotowania potrawy:Pierś opłucz pokrój na mniejsze porcje, posyp ziołami. Marchewkę oczyść i pokrój w plasterki możesz do tego użyć falowanego noża do sera. Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę mniej więcej 2/2cm.

Do garnka do gotowania na parze wlej 2szkl. wody. Do wkładki włóż mięso nakryj naczynie i gotuj ok20min. zdejmij pokrywkę i dodaj do mięsa warzywa nakryj i znów gotuj 15-20min aż warzywa będą gotowe.Po wyjęciu na talerz oprósz warzywa solą pieprzem i ziołami.Mięso przed podaniem na talerz możesz jeszcze zrumienić na łyżeczce oliwy.