Informacje:Kategoria: Ryby – owoce morza
Czas przyrządzania: 30 min
Poziom trudności: ŁATWY
Ilość porcji: 2
Koszt potrawy: do 50 zł / porcja
Zawartość kalorii: – / porcja
Danie wegetariańskie: TAKSkładniki:

  • pstrąg 2 szt.
  • przyprawa do ryb
  • cytryna
  • sól
  • czosnek

Sposób przygotowania potrawy:Pstrągi wyczyścić, skropić hojnie sokiem z cytryny, w środku również, czosnek pokroić w cienkie plasterki (pół ząbka na rybę) i włożyć do ryb. Ryby na zewnątrz i w środku posolić i posypać przyprawa. Odstawić ryby na minimum pół godziny, przełożyć do parowaru (lub na sitko nad garnek z woda, ewentualnie nastawić w zmywarce) i gotować na parze ok 20-25 minut.

Sposób przygotowania sosu:# STARA LISTA — # 2 pstrągi # cytryny # sol # czosnek # przyprawa do ryb