Informacje:Kategoria: Ryby – owoce morza
Czas przyrządzania: 30 min
Poziom trudności: ŁATWY
Ilość porcji: 1
Koszt potrawy: do 10 zł / porcja
Danie wegetariańskie: TAK

Składniki:

  • ryba (świeża) 20-25 dag
  • RÓŻNE WARZYWA po 20 dag
  • marchew
  • kalafior
  • fasola szparagowa
  • brokuł
  • zielony groszek
  • brukselka
  • kapusta pekińska
  • cebule ze szcypiorkiem 2 szt.
  • olej 1 łyżka
  • sól
Sposób przygotowania potrawy:Rybę oczyścić z zewnątrz i od środka, posolić i zostawić na 1-2 godziny. Marchewkę i kapustę pekińską pokroić w paski na surowo, a resztę warzyw dusić w całości kilka minut. Rybę gotować na parze 10 minut. Pokroić młodą cebulkę razem ze szczypiorem w paski długości 4-5 cm i rozdzielić na drobniejsze i posypać nią rybę, dodać warzywa surowe i duszone i podgrzać na rozgrzanej patelni.