Informacje:Kategoria: Warzywa
Czas przyrządzania: 60 min
Poziom trudności: ŚREDNI
Ilość porcji: 4
Koszt potrawy: do 50 zł / porcja
Zawartość kalorii: 110 / porcja
Danie wegetariańskie: TAK

Składniki:

  • soja świerza 150 g
  • suszone grzyby shiitake 100 g
  • kapusta pekińska 1/2
  • marchew 150 g
  • rdzenie palmowe (niekoniecznie) 100 g
  • mini kolby kukurydzy 8
  • czerwona papryka mała 1
  • sos sojowy 2 łyżki
  • kolendra świeża posiekana 2 łyżki
  • biały pieprz
Sposób przygotowania potrawy:Włożyć grzyby na 30 minut do chłodnej wody. osączyć rdzenie palmowe. Opłukać i osączyć ziarna soi. Obrać marchewki i pokroić je w słupki. Umyć liście kapusty i pokroić w plastry. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Włożyć wszystkie warzywa do dużej misy i gotować na parze przez 20 minut. Przed podaniem polać sosem sojowym i posypać posiekaną kolendrą i białym pieprzem