Informacje:Kategoria: Zupy
Czas przyrządzania: 30 min
Poziom trudności: ŁATWY
Ilość porcji: 2
Koszt potrawy: do 10 zł / porcja
Danie wegetariańskie: TAK

Składniki:

  • brzoskwinia 1 szt
  • jabłko 1 szt
  • marchewska 2 szt
  • kalarepa 1 szt
  • ugotowna kasza kukurydziana 2 łyżki
  • olia z oliwek 1 łyżeczka
Sposób przygotowania potrawy:Owoce i warzywa obrać, pokroić w kostkę i ugotować na parze. Jabłko i brzoskwinię wyciągnąć jak zmiękną, kalarepka i marchewka potrzebują dłużej się gotować do miękkości.

Pod koniec gotowania polać warzywa oliwą z oliwek. Osobno ugotować kaszkę kukurydzianą. Zmiksować wszystko razem z 80 ml wywaru, jaki uzyskaliśmy z gotowania. Zupka pyszna i naturalnie słodka, bez brzoskwini nie ma tego efektu.