wtorek, 28 września, 2021

Parowar Tefal Vitacuisine – recenzja i opinia

Parowary firmy Tefal to profesjonalne propozycje dla początkujących, bądź zaawansowanych miłośników sztuki kucharskiej. Staną się one niezbędnymi przyrządami w naszej kuchni, a nasze dania będą podawane zdrowsze, mniej tuczące, oraz zawierające mniej szkodliwego cholesterolu.

Gotowanie na parze w parowarach Tefal Vitacuisine pozwala wydobyć z warzyw, mięs, ryb i innych produktów doskonały smak i jednocześnie zachować pełnię wartości odżywczych. Wysoka temperatura skraca czas przyrządzania posiłku, dzięki czemu wszystkie produkty posiadają więcej witamin i minerałów. Dodatkowo potrawy przyrządza się bez tłuszczu, co zmniejsza ich kaloryczność oraz sprawia, że jedzenie jest lekkostrawne.

Gotowanie w parowarze Tefal jest proste

Nasza recenzja i opinia: Gdy posiada się w domu parowar Tefal Vitacuisine, gotowanie staje się prawdziwą przyjemnością. Jedzenie przyrządza się szybko, a proste przepisy ułatwiają gotowanie początkującym paniom domu i kawalerom. Tefal umożliwia przygotowanie wielu składników potrawy jednocześnie. Wystarczy ułożyć je na poszczególnych piętrach urządzenia, a warzywa, mięso lub ryba oraz produkty węglowodanowe przyrządzi się w tym samym czasie. Każdy z produktów zachowa naturalny smak oraz aromat.

Parowary Tefal Vitacuisine

Parowar Tefal Vitacuisine odpowiedni także dla wymagających

Parowar Tefal Vitacuisine jest urządzeniem, które przyda się także w kuchniach wymagających osób. Dzięki niemu przyrządzi się nawet bardziej skomplikowane dania, a także… ciasta! Co ważne, ciasta z parowaru są równie smaczne jak ich odpowiedniki pieczone tradycyjnie.

Parowar Tefal VC1401

Jest to propozycja kompaktowego parowaru, którego misy, gdy nie używamy, możemy włożyć jedną w drugą, przez co zajmuje mniej miejsca na naszej półce. Dodatkowo poziom mis, podczas gotowania, można regulować według własnego uznania. W parowarze Tefal VC1401, dzięki wyjmowanym elementom możemy utworzyć dwie odrębne misy, bądź jedną dużą do gotowania np.: większych warzyw.

parowar Tefal VC1401

W zestawie znajdują się także specjalne misy do gotowania sypkiej żywności tj.: kasze i ryż. Parowar Tefal VC1401 pracuje przy użyciu 900 wat energii, przez co gotowanie staje się szybsze i bardziej ekonomiczne. Posiada 60-minutowy timer, możliwość napełniania go wodą nawet w trakcie gotowania, oraz wskaźnik wody, dzięki czemu bez problemu będziemy mogli sprawdzić ile wody potrzebuje nasze urządzenie do ugotowania ryb, mięs czy warzyw.

Parowar Tefal VS4003

Parowar VS4003 jest o nieco większych gabarytach od poprzedniej propozycji. Świetnie się sprawdzi do gotowania ryb, warzyw, mięs, owoców, ale także i deserów. Posiada on trzy misy oraz wiele dodatkowych elementów. Zestaw zawiera kubki do przygotowywania musów i deserów, a dzięki różnorodnym tackom możemy np.: gotować potrawy w sosach i marynatach.

Parowar Tefal VC4003 opis i specyfikacja

Specjalna konstrukcja VS4003 uniemożliwia mieszanie się smaków i zapachów podczas gotowania, a tryb “Vitamin+” pozwala zachować największą ilość witamin w przygotowywanych potrawach. Elektroniczny wyświetlacz w bardzo łatwy sposób pozwala nam na zaprogramowanie naszego urządzenia. Kiedy nie korzystamy z parowaru, w łatwy sposób możemy go złożyć i wygodnie trzymać zamknięty na półce.

Tefal to firma z historią

  • Tefal jako Europejska a nie Chińska firma założona ponad 50 lat temu może pochwalić się zaawansowanymi technologiami produkcji parowarów
  • Parowary tej firmy zdobywają uznanie konsumentów z całej Europy
  • Gotuj i przyrządzaj dania i posiłki z firmą Tefal!

Chcemy zaproponować Państwu urządzenia go gotowania na parze firmy Tefal, jako odpowiednie do Państwa kuchni, za niewielką cenę. Dzięki możliwości gotowania na parze nasz posiłek nie straci cennych witamin, a sam parowar będzie utrzymywał odpowiednią temperaturę dań przed podaniem. Gotowanie na parze pozwala zachować daniom wartości odżywcze.

Potrawy gotowane na parze nie tylko są lekkostrawne, ale także posiadają mniej kalorii, niż dania smażone w tłuszczu, podczas gdy gotowanie w wodzie czy smażenie naraża nasze produkty na utratę witamin.  W parowarze możemy ugotować wszystko od mięs, ryb i ryżu, do makaronu, przez co staje się on uniwersalnym urządzeniem niezbędnym w każdej zdrowej kuchni.

Zobacz więcej na parze:

2 KOMENTARZE

Comments are closed.

Na Parze.pl