Informacje:Kategoria: Przystawki
Czas przyrządzania: 45 min
Poziom trudności: ŁATWY
Ilość porcji: 4
Koszt potrawy: do 20 zł / porcja
Czas przyrządzania: 45 min
Poziom trudności: ŁATWY
Ilość porcji: 4
Koszt potrawy: do 20 zł / porcja
Składniki:
- pierś z kurczaka 20 dag
- marchewka 1 szt
- brokuł (różyczki) 5 szt
- papryka zielona 1 szt
- papryka żółta 1 szt
- fasolka szparagowa lub groszek cukrowy 1 szklanka
- ulubione zioła np. majeranek, oregano, tymianek 1 szczytpa
- sól, pieprz 1 szczypta
Sposób przygotowania potrawy:Pierś opłucz pokrój na mniejsze porcje, posyp ziołami. Marchewkę oczyść i pokrój w plasterki możesz do tego użyć falowanego noża do sera. Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę mniej więcej 2/2cm.
Do garnka do gotowania na parze wlej 2szkl. wody. Do wkładki włóż mięso nakryj naczynie i gotuj ok20min. zdejmij pokrywkę i dodaj do mięsa warzywa nakryj i znów gotuj 15-20min aż warzywa będą gotowe.Po wyjęciu na talerz oprósz warzywa solą pieprzem i ziołami.Mięso przed podaniem na talerz możesz jeszcze zrumienić na łyżeczce oliwy.