Każdy, kto prowadzi kuchnię gastronomiczną wie, że na sukces restauracji składa się wiele czynników – lokalizacja, serwowane dania, wystrój wnętrz, miła obsługa. Aby zapewnić sprawne działanie potrzebny jest dobrej jakości sprzęt gastronomiczny.
Inwestycja czy wydatek?
Profesjonalny sprzęt gastronomiczny to spory wydatek, na który nie każdy może sobie od razu pozwolić – tym bardziej w trakcie pandemii. Tworząc budżet, liczy się każda złotówka, a nawet grosz. Jednak trzeba pamiętać, że tańsze urządzenia mają mniej funkcji, są wykonane z gorszej stali, istnieje ryzyko wystąpienia częstszych awarii. Jednym słowem – tańszy sprzęt może oznaczać większe wydatki oraz zszargane nerwy. Prowadzenie restauracji to już nie jest zabawa.
Tutaj potrzebne jest wysokiej jakości zaplecze. Spójrz na zakupiony asortyment jak na inwestycje w przyszłość. Profesjonalne urządzenia gastronomiczne zapewnią Ci doskonałe potrawy, przyspieszą przygotowanie zdrowych i smacznych dań, mają bogaty wachlarz dodatkowych funkcji, nie psują się, ponieważ wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej i lepszych materiałów. Szczególnie warto inwestować w nowoczesne rozwiązania – chociażby piece konwekcyjno-parowe, które wcale nie muszą drogie, przykładowe modele można znaleźć w internetowym outlecie gastronomicznym https://gastro-outlet.pl/.
Multitasking w kuchni
Piece konwekcyjno-parowe wywodzą się z pieców konwekcyjnych, do których dodano funkcję pary. Można w nich przygotować szeroki wachlarz dań, bazując na różnych sposobach ich przyrządzenia. Piece konwekcyjno-parowe umożliwiają gotowanie, pieczenie, grillowanie, smażenie, blanszowanie czy odpiekanie, a także podgrzewanie. Mięsa są soczyste i delikatne , ponieważ nie wysuszają się w trakcie obróbki termicznej.
Dodatkowo, nie tracą swojej masy w takim stopniu jak podczas smażenia chociażby na patelni czy w zwykłym piekarniku. Przygotowanie potraw w piecu konwekcyjno-parowym jest też zdrowsze, gdyż nie wymaga stosowania tłuszczu. Takie sprzęt gastronomiczny to spory wydatek, sięgający kilkunastu tysięcy złotych. Jednak jest to sprzęt multifunkcyjny, energooszczędny, podnoszący wydajność i efektywności pracy w kuchni. Warto w niego zainwestować. Jednak co zrobić, jeśli nie mamy wolnej takiej sumy pieniędzy? Czy warto odkładać taki zakup na „lepsze czasy” i zastąpić taki piec innymi urządzeniami?
Zielone światło dla inwestycji
Zakup gorszej jakości sprzętu gastronomicznego i czekanie na lepsze jutro może doprowadzić do katastrowy i braku tego lepszego jutra. Najlepszy kucharz bez odpowiednich narzędzi nie wyczaruje smacznych potraw, dla których przychodzą Twoi Klienci. Masz jedną szansę na zrobienie dobrego wrażenia, kolejna już nie przyjdzie. Wybierając gorszy sprzęt, możesz podłożyć sobie nogę i stracić wszystko, co zainwestowałeś w swój biznes.
Przyznasz – taka perspektywa nie napawa optymizmem. Dlatego warto zainwestować w dobre rozwiązania, takie jak piec konwekcyjno-parowy. Brak gotówki jest dla Ciebie czerwonym światłem do rozwoju? Daj sobie zielone światło! Skorzystaj z oferty używanych i tanich pieców konwekcyjno-parowych w sklepie internetowym z gastronomicznym sprzętem https://gastro-outlet.pl/. Sprzęt pochodzi od znanych producentów, więc masz gwarancję jakości. Zanim zostanie dopuszczony do sprzedaży, przechodzi przeglądy oraz ogólny serwis. Często używane piece konwekcyjno-parowe, które są w out lecie, pochodzą z ekspozycji targowych czy sesji zdjęciowych, także nie uległy uszkodzeniu, a jedynie zostały wyciągnięte z oryginalnego opakowania. Używane piece konwekcyjno-parowe są przepustką do rozwoju Twojej restauracji!