Czas przyrządzania: 45 min
Poziom trudności: ŁATWY
Ilość porcji: 4
Koszt potrawy: do 10 zł / porcja
Danie wegetariańskie: TAK
Składniki:
- pomidory duże 4
- łodygi selera naciowego 2
- kalafior 1/4
- fasolka zielona 100 g
- sól i pieprz
- ew. śmietana i Warzywko „Ziołowe”
Rozgrzać piekarnik na temp. 200°C. 4 łyżki śmietany wymieszaną z pół łyżeczki ziołowego warzywka. Nalać po 1 1/2 łyżki do każdego pomidora. Nałożyć ugotowanych warzyw. Reszta śmietany polać na wierzchu. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu i wstawić do gorącego pieca na ok 7 minut. Na sam koniec jeśli mamy funkcje grilla w piekarniku, można na 2 minutki dopalić w temp. 220°C.