Informacje:Kategoria: Warzywa
Czas przyrządzania: 60 min
Poziom trudności: ŚREDNI
Ilość porcji: 4
Koszt potrawy: do 50 zł / porcja
Zawartość kalorii: 110 / porcja
Danie wegetariańskie: TAK
Czas przyrządzania: 60 min
Poziom trudności: ŚREDNI
Ilość porcji: 4
Koszt potrawy: do 50 zł / porcja
Zawartość kalorii: 110 / porcja
Danie wegetariańskie: TAK
Składniki:
- soja świerza 150 g
- suszone grzyby shiitake 100 g
- kapusta pekińska 1/2
- marchew 150 g
- rdzenie palmowe (niekoniecznie) 100 g
- mini kolby kukurydzy 8
- czerwona papryka mała 1
- sos sojowy 2 łyżki
- kolendra świeża posiekana 2 łyżki
- biały pieprz
Sposób przygotowania potrawy:Włożyć grzyby na 30 minut do chłodnej wody. osączyć rdzenie palmowe. Opłukać i osączyć ziarna soi. Obrać marchewki i pokroić je w słupki. Umyć liście kapusty i pokroić w plastry. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Włożyć wszystkie warzywa do dużej misy i gotować na parze przez 20 minut. Przed podaniem polać sosem sojowym i posypać posiekaną kolendrą i białym pieprzem