Informacje: Kategoria – Drób
Czas przyrządzania: 45 min
Poziom trudności: ŁATWY
Ilość porcji: 4
Koszt potrawy: do 10 zł / porcjaSkładniki:

  • brokuł 2 szt.
  • pierś z kurczaka 2 szt.
  • czosnek 1 sztuka
  • oliwa z oliwek 7 łyżek
  • pietruszka 5 szt.
  • sól i pieprz 1 szczypta

Sposób przygotowania kurczaka na parze:

Ugotować 2 brokuły i 2 piersi kurczaka na parze. W tym czasie przyrządzić sos. Ugotowane brokuły porozrywać na korzonki, pierś kurczaka pokroić na paski. Wszystko lekko wymieszać i polać sosem czosnkowym.

Sposób przygotowania sosu: Wycisnąć 1 ząbek czosnku do 7 łyżek oliwy z oliwek, dodać posiekaną zieloną pietruszkę solą i pieprz.