NaParze.pl

Gotowanie na parze

Piersi z kurczaka na parze w sosie brzoskwioniowym
Drób

Piersi z kurczaka na parze w sosie brzoskwiniowym

Kategoria: Drób
Czas przyrządzania: 30 min
Poziom trudności: ŁATWY
Ilość porcji: 4
Koszt potrawy: do 10 zł / porcja
Składniki:

  • piersi z kurczaka 4 szt.
  • przyprawa do kurczaka lub Vegeta
  • olej
  • SOS
  • brzoskwinie w puszce 350 g
  • musztarda 2-3 łyżki
  • masło 2 łyżki

Sposób przygotowania potrawy:

Piersi maga być w całości lub krojone w grubsze paski, przyprawić je dowolna przyprawa. Dodać troszkę oleju, wymieszać i odstawić na godzinkę. Następnie piersi z kurczaka gotujemy na parze przez około 20 minut. Podawać z ryżem i sosem.

Sposób przygotowania sosu:

Masło rozpuścić w garneczku, dodać musztardę i około 300 g. brzoskwini (można je zmiksować lub drobniutko pokroić),podgotować 10 min. na wolniutkim ogniu często mieszając,

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *