Informacje:Kategoria: Mięso
Czas przyrządzania: 60 min
Poziom trudności: ŁATWY
Ilość porcji: 4
Koszt potrawy: do 50 zł / porcja
Czas przyrządzania: 60 min
Poziom trudności: ŁATWY
Ilość porcji: 4
Koszt potrawy: do 50 zł / porcja
Składniki:
- wołowina mielona 350 g
- białko 1
- woda 1 łyżka
- sól 0,5 łyżeczki
- sos sojowy jasny 1 łyżka
- pieprz czarny świeżo zmielony 1 łyżeczka
- olej sezamowy 2 łyżeczki
- kolendra świeżo posiekana 1 łyżka
- dymka świeżo posiekana 1,5 łyżki
- cukier 1 łyżeczka
- skrobia kukurydziana 1 łyżeczka
Sposób przygotowania potrawy:Wymieszaj składniki bardzo dokładnie, aż smaki się połączą. Zmocz ręce w zimnej wodzie, nabierz łyżką mięso i dłońmi uformuj pulpety wielkość piłki do golfa. Z tych proporcji uzyskasz 10-12 pulpetów.
Włóż je do specjalnego naczynia do gotowania na parze. Gotuj przez około 20 minut. Pulpety są gotowe, gdy są już jędrne i sprężyste w dotyku.