wtorek, 3 października, 2023

Filety morszczuka z warzywami

Informacje:Kategoria: Ryby – owoce morza
Czas przyrządzania: 45 min
Poziom trudności: ŁATWY
Ilość porcji: 2
Koszt potrawy: do 10 zł / porcja
Zawartość kalorii: – / porcja
Danie wegetariańskie: TAKSkładniki:

  • filet z morszczuka 3 szt,
  • „mieszanka warzyw” 2 szklanki
  • woda 0,5 l
  • papryka słodka
  • tymianek

Sposób przygotowania potrawy:Ryba na parze zdjęcie produktu Dodaj przepis do ulubionych! Drukuj przepis składniki (ilość porcji): 2 czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4 Ilość ocen: 3 Składnik składniki Logo Ilość Czego filety morszczuka 3 sztuk mieszanka warzyw 2 szklanek sól według uznania pieprz według uznania tymianek według uznania woda 1/2 szklanek papryka słodka według uznania Wykonanie: Na małą ilość gotującej się wody wrzucamy warzywa, przykrywamy, aby się dusiły.

Zobacz:

Ryba na parze

Po ok. 20 minutach kładziemy na warzywach posolone i przyprawione filety rybne. Dusimy kolejne 20 minut na niewielkim ogniu, pilnując, aby się nie przypaliło. Co jakiś czas można podlać niewielką ilością wody.

Dodatkowe uwagi:Do wykonania tego przepisu można użyć mieszanki następujących warzyw: marchwi, groszku, brukselki, fasolki szparagowej, kalafiora, pietruszki, pora i selera.

Zobacz więcej na parze:

Na Parze.pl