Czas przyrządzania: 45 min
Poziom trudności: ŁATWY
Ilość porcji: 2
Koszt potrawy: do 10 zł / porcja
Zawartość kalorii: – / porcja
Danie wegetariańskie: TAKSkładniki:
- filet z morszczuka 3 szt,
- “mieszanka warzyw” 2 szklanki
- woda 0,5 l
- papryka słodka
- tymianek
Sposób przygotowania potrawy:Ryba na parze zdjęcie produktu Dodaj przepis do ulubionych! Drukuj przepis składniki (ilość porcji): 2 czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników: 4 Ilość ocen: 3 Składnik składniki Logo Ilość Czego filety morszczuka 3 sztuk mieszanka warzyw 2 szklanek sól według uznania pieprz według uznania tymianek według uznania woda 1/2 szklanek papryka słodka według uznania Wykonanie: Na małą ilość gotującej się wody wrzucamy warzywa, przykrywamy, aby się dusiły.
Zobacz:
Po ok. 20 minutach kładziemy na warzywach posolone i przyprawione filety rybne. Dusimy kolejne 20 minut na niewielkim ogniu, pilnując, aby się nie przypaliło. Co jakiś czas można podlać niewielką ilością wody.
Dodatkowe uwagi:Do wykonania tego przepisu można użyć mieszanki następujących warzyw: marchwi, groszku, brukselki, fasolki szparagowej, kalafiora, pietruszki, pora i selera.