sobota, 9 marca, 2024

Panga na parze z suszonymi warzywami

Informacje:Kategoria: Ryby – owoce morza
Czas przyrządzania: 45 min
Poziom trudności: ŁATWY
Ilość porcji: 2
Koszt potrawy: do 10 zł / porcja
Zawartość kalorii: – / porcja
Danie wegetariańskie: TAKSkładniki:

  • filet z pangi (duży) 1 szt.
  • oliwa z oliwek
  • suszone warzywa
  • sól
  • pieprz
  • ryż
  • przyprawa do ryb
  • Vegeta
Sposób przygotowania potrawy:Mrożony filet z pangi lekko polewamy oliwą z oliwek z dwóch stron, następnie posypujemy przyprawami w zależności od gustu (więcej-mniej). Potem posypujemy po wierzchu dużą ilością suszonej włoszczyzny i gotujemy na parze około 20 minut. Najlepiej podawać z ryżem i gotowanymi warzywami, np. marchewką lub brokułami. Jeden filet wystarczy na 2 porcje.

Dodatkowe uwagi:Jeden filet wystarczy na 2 porcje.

Poprzedni artykuł
Następny artykuł

Zobacz więcej na parze:

Na Parze.pl