Informacje:Kategoria: Ryby – owoce morza
Czas przyrządzania: 45 min
Poziom trudności: ŁATWY
Ilość porcji: 2
Koszt potrawy: do 10 zł / porcja
Zawartość kalorii: – / porcja
Danie wegetariańskie: TAKSkładniki:
Czas przyrządzania: 45 min
Poziom trudności: ŁATWY
Ilość porcji: 2
Koszt potrawy: do 10 zł / porcja
Zawartość kalorii: – / porcja
Danie wegetariańskie: TAKSkładniki:
- filet z pangi (duży) 1 szt.
- oliwa z oliwek
- suszone warzywa
- sól
- pieprz
- ryż
- przyprawa do ryb
- Vegeta
Sposób przygotowania potrawy:Mrożony filet z pangi lekko polewamy oliwą z oliwek z dwóch stron, następnie posypujemy przyprawami w zależności od gustu (więcej-mniej). Potem posypujemy po wierzchu dużą ilością suszonej włoszczyzny i gotujemy na parze około 20 minut. Najlepiej podawać z ryżem i gotowanymi warzywami, np. marchewką lub brokułami. Jeden filet wystarczy na 2 porcje.
Dodatkowe uwagi:Jeden filet wystarczy na 2 porcje.